S02E07: Het grote corona-effect: sociaal-emotioneel welzijn

Schoolpraat is een serie podcasts van de Kunskapsskolan Community Nederland. Waarin bestuurders, schoolleiders en docenten praten over gepersonaliseerd onderwijs en leerlingen optimaal voorbereiden op de snel veranderende wereld. Niet kijkend in een glazen bol maar met verhalen uit de dagelijkse praktijk. Want veranderen kan NU!

Wil je niets missen? Abonneer je dan gratis op onze podcast.

S02E07: Het grote corona-effect: sociaal-emotioneel welzijn

Wanneer over de effecten van corona op leerlingen wordt gesproken, gaat het vaak eerst over opgelopen achterstanden. Maar inmiddels weten we dat er vooral effecten ook zijn geweest op het gebied van sociaal-emotionele welzijn en onderlinge dynamiek. Effecten waar scholen, ook degene die Kunskapsskolan onderwijs aanbieden, alle zeilen op moesten bijzetten. Zowel in stedelijke als landelijke gebieden. Maar: wat hebben we in de praktijk bij leerlingen gezien? Wat is gedaan om ze te helpen? En wat kunnen we, terugkijkend, hiervan leren?

Alle reden om in deze Schoolpraat ervaringen uit te wisselen met drie mensen die gedurende de hele corona-periode in de frontlinie hebben gestaan. Joni Heijboer, schoolleider van Focus Beroepsacademie in Barendrecht, Richard Gerding, schoolleider van het Dr. Nassau College in Norg en Gieten en Duco Adema, bestuurder van de Cedergroep in Amsterdam – waar onder meer het Veenlanden College in Vinkeveen deel van uitmaakt.

Deel binnen je eigen netwerk: