Van Kinsbergen college, elke leerling een eigen leerroute

Het Van Kinsbergen college is een van de oudste scholen in Nederland. De school is gesticht door Admiraal Van Kinsbergen in 1798.

Zijn droom was onderwijs voor iedereen beschikbaar maken. Het huidige Van Kinsbergen college deelt die droom. Het openbare karakter van het Van Kinsbergen college maakt het mogelijk dat alle leerlingen zich welkom voelen.

Elke leerling is uniek

Op het Van Kinsbergen college is iedereen uniek in denken en doen. Ieder heeft zijn eigen stijl van leren. Aansluiten bij talent en niveau motiveert om te leren en maakt leerlingen eigenaar van hun leerproces. Kennis, vaardigheden, zelfstandigheid en verantwoordelijkheid zijn de doelen van het leerproces. De kernwaarden van het onderwijs op het Van Kinsbergen college zijn:

– autonoom: onafhankelijkheid, zelfstandigheid en zelfbewustzijn worden gestimuleerd
– persoonlijk: iedereen wordt gezien, je mag jezelf zijn en jezelf ontwikkelen
– uitdagend: talent wordt gezien en gestimuleerd

Contactgegevens
Peterijstraat 17
8081 TA Elburg
0525 68 22 05
vankinsbergen@ooz.nl
Bezoek de website

Over Van Kinsbergen college

Met onderwijs dat aansluit bij de persoonlijke leerstijl en het individuele talent van leerlingen bereiken we de mooiste resultaten. Wij onderscheiden ons met de volgende 7 beloftes:

1. Wij bieden elke leerling een flexibele leerroute
Elke leerling werkt voor elk vak op zijn eigen niveau. Gaandeweg de schoolloopbaan wordt duidelijk tot welk diploma dit leidt. De leerling is eigenaar van zijn eigen leerproces en als ouder wordt u hierbij nauw betrokken.

2. Wij bieden elke leerling een coach
Elke leerling krijgt een coach die dagelijks contact heeft over de persoonlijke doelen van de leerling en wekelijks een evaluatiemoment inplant om de vorderingen en resultaten te bespreken. De leerling maakt hierbij gebruik van een digitale leeromgeving, de portal, dat speciaal op ons onderwijs is afgestemd.

3. We bieden modern lesmateriaal 
Alle leerlingen hebben hun eigen iPad om de flexibele leerroutes mogelijk te maken. De iPad is eigendom van de leerling en de school voorziet deze van lesmateriaal. Het gebruik van de iPad stelt ons in staat steeds te kiezen voor het nieuwste materiaal en is een onuitputtelijke bron van informatie. Voor de leerling betekent het gebruik van de iPad dat meerdere presentatiemogelijkheden voorhanden zijn. In klas 1 hebben we lessen gepland waarin we aandacht besteden aan het optimaal gebruiken van de mogelijkheden van de iPad. Daarnaast besteden wij jaarlijks aandacht aan mediawijsheid.

4. We bieden een veilige omgeving
Door de kleinschaligheid worden alle kinderen gezien. Vanaf de openingstweedaagse aan het begin van het schooljaar wordt aandacht besteed aan de sfeer op school. Leerlingen durven zichzelf te uiten en zich te ontwikkelen en dat heeft alles te maken met de plezierige sfeer en het veilige klimaat.

5. We bieden leerlingen de mogelijkheid initiatief te tonen en verantwoordelijkheid te nemen
Leren is een actieve bezigheid. We stimuleren leerlingen hun eigen doelen te stellen en hierbij van de gebaande paden af te wijken waar gewenst. We dagen leerlingen uit creatief te zijn in het gebruiken van leerstrategieën en bedenken van oplossingen. Leerlingen worden hierdoor eigenaar van hun eigen leerproces zijn en verantwoordelijk voor het resultaat.

6. We geven het goede voorbeeld door onszelf te blijven ontwikkelen
Leerlingen en docenten doorlopen een vergelijkbaar proces. Ook docenten werken veelvuldig samen, reflecteren en geven elkaar feedback. Op die manier kunnen zij zich beter inleven in de leerlingen en hen goed ondersteunen. Een professionele werkhouding is de standaard.

7. We bieden leerlingen een diploma met méér waarde
De leerlingen op het Van Kinsbergen college zijn succesvol in het behalen van hun diploma. Daarnaast hebben ze zicht gekregen op wie ze zijn, wat ze willen en wat ze kunnen. Ze hebben ook hun persoonlijkheid ontwikkeld en zijn sociaal vaardig.

Van Kinsbergen college in het nieuws

Een leercurve voor iedereen

‘Er zijn veel nieuwe vriendschappen ontstaan, onder zowel de leerlingen als de docenten. Onze uitwisseling zou onze nieuwe gedeelde traditie kunnen worden.’

‘Toen de lockdown kwam, hoefden we niets te ontdekken’

Geen schokgolf op het Van Kinsbergen college in Elburg als gevolg van de lockdown, schrijft het VO-Magazine. Iedereen was er al digitaal vaardig. En door de persoonlijke begeleiding op deze Kunskapsskolan Partnerschool was er steeds goed zicht op de leerlingen.

Van Kinsbergen college in Elburg tweede Nederlandse Kunskapsskolan Partnerschool

Elburg, 4 december 2019 – Het Van Kinsbergen college in Elburg heeft – na Lumion Amsterdam – als tweede school in Nederland het predicaat Kunskapsskolan Partnerschool weten te verwerven. Dit betekent dat het Van Kinsbergen College bij haar gepersonaliseerde vmbo-b,…

Even voorstellen

Locatie