Dr. Nassau College, wij geloven dat we onderwijs kunnen perfectioneren!

Wij zijn het Dr. Nassau College, een unieke scholengemeenschap. Waarin iedereen zijn verantwoordelijkheid neemt. Waarin wij verschillen benaderen vanuit dat wat ons bindt: onze leerlingen. Zij zijn onze drijfveer en passie. En zij rekenen op ons. En Wij? Wij zijn er voor onze leerlingen. Om ze voor te bereiden op hun toekomst. Elke dag helpen we ze daarin een stapje verder want, in onze gezonde school vormen wij een sociale gemeenschap waarin iedereen zijn talenten kan ontdekken en ontwikkelen.

Elke leerling is uniek

Wij geloven dat jij uniek bent en daarom hebben wij ons onderwijs afgestemd op jouw persoonlijke leerbehoeften. Omdat iedereen zich op een eigen manier ontwikkelt, kun je bij ons gepersonaliseerd leren. Geïnspireerd door het Zweedse onderwijsconcept Kunskapsskolan bieden we je de kans je eigen leerroute te bepalen. Dit betekent dat je uitgedaagd en gestimuleerd wordt bij vakken waar je goed in bent. Als het nodig is om aan bepaalde vakken meer aandacht te besteden, krijg je hiervoor extra begeleiding en tijd.

Contactgegevens
Schoolstraat 1
9331 AV Norg
0592 67 57 50
norg@dr.nassaucollege.nl
Bezoek de website

Over het Dr. Nassau College - Norg

Coaching en talentontwikkeling

Bij ons op school krijg je een persoonlijke coach. Met hem/haar heb je wekelijks een persoonlijk coachgesprek om je voortgang te bespreken, jouw nieuwe leer-en persoonlijke ontwikkelingsdoelen te stellen en de leerroute te bepalen die aansluit bij deze doelen. Je krijgt tijd en ruimte om activiteiten te volgen, waarvoor je belangstelling hebt. Zo bieden wij bijvoorbeeld dansen, Spaans, filosofie, etcetera aan. Je wordt hierin begeleid, zodat je je talenten goed kunt ontwikkelen.

Binnen het gepersonaliseerd onderwijs op het Dr. Nassau College, sta jij centraal. We gaan van taakgericht onderwijs naar doelgericht onderwijs. Dit houdt in dat je eigenaar wordt van je eigen leerproces. Samen met je coach bepaal je je leerroute. Het instroomadvies van je basisschool is het basisniveau. Alles is erop gericht om dit niveau te behalen en als het mogelijk is enkele vakken op een hoger niveau af te sluiten.

De 21e eeuwse vaardigheden

In onze veranderende wereld heb je ook extra vaardigheden nodig naast kennis en kunde. Op het Dr. Nassau College ontwikkel je sociale, culturele vaardigheden en vaardigheden als digitale geletterdheid, creativiteit, plannen en organiseren, reflecteren, zelfontwikkeling en samenwerken. Deze vaardigheden zijn terug te vinden in het onderwijsmodel en worden besproken tijdens de coachgesprekken.

Talentbegeleiding

Iedereen is ergens echt goed in, iedereen heeft wel een talent. De één is goed in sport, de ander is sociaal vaardig of heeft bijvoorbeeld interesse in andere culturen. Onze school zet samen met de talentcoaches in op het herkennen, erkennen en stimuleren van jouw talent.

Zijn, kunnen, weten en willen

Deze vier werkwoorden geven het belang van goede coaching weer. Leren vanuit persoonlijke doelen kan alleen met goede coaching. Je hebt wekelijks een gesprek van 15 minuten met je coach. De coaching richt zich op resultaat met betrekking tot jouw leerdoelen en jouw persoonlijke ontwikkelingsdoelen die jullie samen hebben geformuleerd. De weg van coaching gaat via ‘zijn’ (waar sta ik nu) naar ‘willen’ (waar wil ik heen?) via ‘kunnen’ en ‘weten’ (hoe kom ik daar en welke leerstrategieën ga ik gebruiken?).

 

Dr. Nassau College - Norg in het nieuws

Opmerkelijke uitwisseling tussen Kunskapsskolan leerlingen in Nederland en Zweden

Uitwisseling tussen leerlingen en docenten is sowieso een veelvoorkomend verschijnsel binnen het Kunskapsskolan onderwijs. Maar een gezamenlijke musical instuderen én in twee landen uitvoeren, is zelfs binnen die praktijk heel bijzonder!

Tweede lockdown in Norg ‘een uitdaging’

Vanmorgen sprak het Radio 1 Journaal met Marijn Scheper, docent lichamelijke opvoeding en biologie op het Dr. Nassau College in Norg over het afstandsonderwijs en de effecten die dit heeft op leerlingen. Luister/bekijk hier wat hij te vertellen had.

In Norg ging het onderwijs tijdens de lockdown ‘gewoon’ door

‘Het is een valkuil te denken dat onderwijs op afstand gaat over de digitale infrastructuur. Natuurlijk, als je die al in huis hebt maakt dat de overgang gemakkelijker. Maar daar zit de succesfactor niet. Die zit in de onderlinge communicatie. In het naar elkaar luisteren en in teamwerk.’

Even voorstellen

Locatie