Tien redenen...

...om...

...als leerling voor een Kunskapsskolan school te gaan

1. Je bent van deze tijd!

Jij bent van deze tijd en zit vol energie. Dus moet je ook de dingen leren die bij deze tijd horen. Dat is wat de school samen jou gaat doen.

2. Jij mag er zijn!

Jij wilt worden gezien en gehoord. Dus ben je bij ons ook echt in beeld. En word je persoonlijk begeleid. Want jij staat centraal.

3. Jij wilt een betere wereld

Maar om die te kunnen creëren, moet je dingen leren. Op basis van jouw ambitie, talent en tempo. Met digitaal materiaal van deze tijd, in workshops, aan de hand van lessen of op een andere manier. Dus heel gevarieerd.

4. Vakken doen op jouw niveau

Het beste uit jezelf halen. Daar gaat het om. Dus mag je vakken waarin je goed bent op een hoger niveau doen. En omgekeerd kan (tijdelijk) ook. Dit bepaal je samen met jouw vaste docent/coach.

5. Een persoonlijke coach

Jij krijgt een vaste coach, die elke week met je bespreekt hoe het gaat, wat werkt en wat beter kan. Zo pak je gaandeweg alles mee wat nodig is, en leer je hoe je je werk moet plannen om jouw doelen te bereiken.

6. Werken aan leerdoelen

Je werkt bij ons aan leerdoelen. Op jouw niveau, in jouw tempo, aansluitend bij jouw talenten en bij wat jij wilt bereiken. Persoonlijk begeleid en uitgedaagd door jouw coach. Want doelgericht leren werkt beter.

7. Geen tussenuren

Vaste tussenuren ga je niet krijgen. Je krijgt tijd om je leerwerk ook op school te maken. En je zult zien dat je medeleerlingen die tijd ook daarvoor gebruiken. Zodat zij na schooltijd andere dingen kunnen doen.

8. Leuke sfeer

Jezelf kunnen zijn. Worden geaccepteerd zoals jij bent. Dat is wat je bij ons kunt verwachten. Met een leuke sfeer waarin jij het beste uit jezelf kunt halen. Kom maar eens kijken en ontdek het zelf.

9. Jouw ouders worden betrokken

Jij krijgt alle aandacht die je verdient. Maar dat geldt ook voor jouw ouder(s). Dus wordt/worden jouw ouder(s) aan het begin en eind van elke leerperiode betrokken bij jouw vorderingen op school. Sterker nog: die mag je dan zelf aan je ouder(s) en je coach presenteren.

10. Een eigen laptop of iPad

Je gebruikt elke dag je laptop of iPad. Daarmee kun je overal bij. Maar je zit niet de hele dag naar een beeldscherm te kijken. Er zijn juist veel verschillende leeractiviteiten. Je laptop of iPad is dus niet meer dan een hulpmiddel.

...voor ouders om voor Kunskapsskolan onderwijs te kiezen

1. Alle aandacht voor je kind
Jouw kind is uniek. Heeft talenten en wil iets bereiken. En verdient het te worden gezien en gehoord. Het Kunskapsskolan gepersonaliseerd onderwijs geeft jouw kind alle aandacht die hij/zij nodig heeft.

2. Geen vrijheid-blijheid, maar structuur
Jezelf permanent blijven ontwikkelen. Dat is tegenwoordig zó belangrijk. Maar dit moet je kinderen leren. Niet door vrijheid te geven, maar door uit te dagen en intensief te begeleiden. Dat doet het Kunskapsskolan onderwijs. Met – zeker in de eerste jaren – juist méér structuur dan in het traditionele klassikale onderwijs.

3. Ook jij wordt gehoord!
Wie kent jouw kind beter dan jij? Precies daarom word jij als ouder intensief betrokken bij het Kunskapsskolan onderwijs. Heb je permanent zicht op hoe je kind het doet. En bespreek je aan het begin en eind van elke periode de voortgang samen met de vaste coach en je kind.

4. Kansen op de arbeidsmarkt
Jij wilt dat je kind goed terecht komt. Maar bedrijven selecteren hun werknemers niet meer alleen op diploma’s. Het gaat ook om wat zij kunnen. Verantwoordelijkheid nemen, kunnen samenwerken en jezelf blijven ontwikkelen zijn minimaal even belangrijk. Daarom gaat het Kunskapsskolan onderwijs over twee dingen: zo hoog mogelijke schoolprestaties èn persoonlijke ontwikkeling.

5. Kunskapsskolan is (leer-)doelgericht
De eindexameneisen liggen vast. Maar wat als jouw kind bepaalde vakken op een hoger niveau kan en wil doen? Kunskapsskolan onderwijs maakt dat mogelijk. En daarom wordt er vanuit persoonlijke leerdoelen gewekt. Noem het maatwerk voor jouw kind.

6. Een prettige sfeer op school
Jouw kind wil zichzelf kunnen zijn, wil worden geaccepteerd zoals hij/zij is. Want dat creëert een prettige sfeer die motiveert. Binnen het Kunskapsskolan onderwijs is dat aantoonbaar het geval. En wordt er bijvoorbeeld ook veel minder gepest.

7. Gelijke kansen in de praktijk
Kunskapsskolan onderwijs reduceert kansenongelijkheid. Want hier krijgt jouw kind voor elk vak de tijd en aandacht die hij/zij nodig heeft. En wordt hij/zij intensief gecoacht en uitgedaagd het beste uit zichzelf te halen. Met oog voor zijn/haar talenten en dingen die om meer aandacht vragen.

8. Jouw kind is geschikt!
Kunskapsskolan onderwijs is gepersonaliseerd. Afgestemd op de ambities en talenten van jouw kind. Met de mogelijkheid om vakken op het eigen niveau te doen. Met letterlijk alle aandacht die jouw kind nodig heeft. Natúúrlijk is dit onderwijs geschikt voor jouw kind!

9. De laptop/iPad is een middel
Een laptop of een iPad is niets meer dan een middel. En natuurlijk zit jouw kind niet de hele dag naar een scherm te staren. Integendeel! Want onderwijs is mensenwerk, met een cruciale rol voor de docent! En met een brede variatie van leeractiviteiten, zoals instructie lezingen en workshops.

10. Voorbereiden op de maatschappij
Jouw kind wil een betere wereld creëren. Maar om dat te kunnen, moet hij/zij dingen leren. Kennis opdoen en dingen kunnen. Zoals voor jezelf opkomen, mensen accepteren zoals zij zijn, maar ook je weg kunnen vinden in de maatschappij. Daarom geeft het Kunskapsskolan onderwijs meer mee dan de eindexameneisen verlangen.

...als leraar binnen het Kunskapsskolan gepersonaliseerd onderwijs te willen werken

1. Elke leerling de juiste aandacht

Elke Nederlandse school beweert dat de leerling centraal staat. Maar binnen scholen met onderwijs op basis van het KED-programma krijgen leraren de gelegenheid om letterlijk elke leerling de aandacht te geven die hij/zij nodig heeft. Weg van kansenongelijkheid.

2. Werken in een duidelijke structuur

Binnen onderwijs op basis van het KED-programma is het geen ‘vrijheid blijheid’, maar precies andersom. Juist meer structuur, waarbinnen leerlingen door jou persoonlijk worden begeleid, uitgedaagd en gestimuleerd. Pas als leerlingen laten zien het aan te kunnen, krijgen zij meer ruimte om langzaam maar zeker regie te pakken over zijn/haar eigen ontwikkeling. Wij noemen dat ‘afnemende sturing’.

3. Motivatie leerlingen op een hoger niveau

Binnen onderwijs op basis van het KED-programma wordt elk kind gezien en gehoord. En door leerlingen met de afnemende sturing van een coach meer eigen doelen te laten stellen en regie te laten nemen, vergroot je hun motivatie. Waardoor ook jouw toegevoegde waarde als leraar groter wordt dan ooit tevoren.

4. Kunskapsskolan is (leer-)doelgericht

Onderwijs op basis van het KED-programma verbindt de ambities en talenten van elke leerling met de wettelijke leerdoelen. Wij noemen dat leerdoelgericht onderwijs. Hierdoor kunnen leerlingen – intensief door jou begeleid – elk leerdoel doen op hun eigen niveau. En kunnen vakken dus ook op een hoger of een lager niveau worden afgesloten.

5. Niet high-tech, maar mensenwerk

Het digitale leermanagementsysteem (de ELO, met periodedoelen, weekdoelen, beoordelingscriteria, jaarplanningen en werkpaden voor alle vakken) biedt leerlingen een structuur om te leren. Naast een brede variatie aan leeractiviteiten, zoals communicatie sessies, labsessies, seminars, lezingen en workshops en natuurlijk de wekelijkse coaching door de vaste coach. Dus: onderwijs is en blijft mensenwerk.
Met de vakleraar in een essentiële rol. Kunskapsskolan is daarmee niet high-tech, maar juist high-touch.

6. Betere kansen voor je leerlingen

Werkgevers selecteren hun werknemers niet meer alleen op diploma’s. Verantwoordelijkheid nemen, kunnen samenwerken en jezelf ontwikkelen zijn even belangrijk geworden. Precies wat het onderwijs op basis van het KED-programma beoogt: een balans tussen kennis en vaardigheden. En jou als leraar in staat stelt leerlingen (veel) meer mee te geven dan de exameneisen verlangen.

7. Gelijke kansen in de praktijk gebracht

Binnen onderwijs op basis van het KED-programma geef je elke leerling de aandacht die het nodig heeft, en daag je leerlingen, op basis van hun ambities & talenten, uit om het beste uit zichzelf te halen. Wij noemen dat ‘gelijke kansen via ongelijk onderwijs’. Dé plek om kansenongelijkheid te voorkomen of weg te werken. En dé sleutel naar een latere determinatie van leerlingen.

8. Later kiezen is al gerealiseerd

Onderwijs op basis van het KED-programma biedt leerlingen de mogelijkheid uit te vinden hoe en op welk niveau zij het beste leren. Daardoor kunnen zij hun definitieve keuze voor wat zij later willen uitstellen. En krijgen jouw leerlingen nu al de ontwikkelruimte die zij nodig hebben.

9. Lager ervaren werkdruk

Jouw onderwijspassie voorzien van extra dynamiek, inhoud en werkplezier. Als vakleraar, algemeen leraar, coach en teamlid. Met méér professionele vrijheid. Maar een lager ervaren werkdruk. Dat is de realiteit binnen Kunskapsskolan en onderwijs op basis van het KED-programma.

10. Een netwerk over de grenzen

Kunskapsskolan (en het onderwijs op basis van het KED-programma) komt van oorsprong uit Zweden, maar is inmiddels een wereldwijd fenomeen. Dus hebben leraren van Nederlandse Kunskapsskolan Partnerscholen en scholen met de ambitie dat te worden ook meteen een internationaal netwerk. Met tal van mogelijkheden. En zelfs de kans – als je dat wilt – op een internationale loopbaan.