Slim op weg naar jouw toekomst

Het Perron is een goede, moderne school voor vmbo, met onderwijs dat bij je past. Dat doen we door onze succesvolle manier van gepersonaliseerd leren. Elke leerling is anders. Daar houden we op Het Perron al vanaf de brugklas rekening mee. We leggen de lat per vak steeds hoger zodra we zien dat je meer aankan.

Jij en je coach

Op Het Perron krijgt elke leerling een persoonlijke coach. Daarmee zijn we anders dan de meeste andere scholen. Wekelijks is er een 1-op-1 gesprek tussen jou en je coach. Dan kijken jullie terug op de afgelopen week en kijken jullie vooruit naar de planning voor de komende week. Jouw leerdoelen staan hierbij steeds centraal. Daarbij gaat het niet alleen om lesstof voor een bepaald vak. Zelfvertrouwen ontwikkelen kan bijvoorbeeld ook een leerdoel zijn. Meestal werk je aan meerdere leerdoelen tegelijk.

Contactgegevens
De Arend 4
8251 GR Dronten
0321 20 90 10
administratie-dr@almerecollege.nl
Bezoek de website

Over het Almere College - Het Perron

Eigen leerdoelen voor elke leerling

Vanaf de brugklas volg je op Het Perron je eigen leerroute. Per vak krijg je uitdagingen die bij jou passen. Dat doen we zo omdat elke leerling anders is. Jij bent anders dan je buurman of buurvrouw. Daarom krijg je zoveel mogelijk onderwijs dat precies bij jou past. Leren doe je bij ons trouwens niet alleen uit een boek of met een iPad. Dat zijn wel belangrijke hulpmiddelen. Maar het is ook belangrijk dat je leert door te doen, met praktijkvakken en praktische opdrachten.

Vakken op verschillende niveaus

Voor de duidelijkheid: je krijgt sowieso gewoon les in alle verplichte vakken. Want de examens zijn voor iedereen hetzelfde. Daar moeten we je goed op voorbereiden. Per vak kan de les voor jou op een verschillend niveau zijn. Jouw onderwijs op Het Perron is immers maatwerk.

Beoordeling: kennis en vaardigheden in plaats van cijfers

In de onderbouw wordt niemand beoordeeld met een cijfer. In plaats daarvan kijken we welke kennis en vaardigheden je hebt opgedaan. Bijvoorbeeld door een opdracht te maken, iets te presenteren, iets te maken of op een andere manier te laten zien wat je van een onderwerp weet. Dat vinden we veel belangrijker dan laten zien dat je een goed cijfer kunt halen.

In de bovenbouw horen beoordelingen met een cijfer er wel bij. Dan ben je er in ieder geval aan gewend tegen de tijd dat je examen gaat doen.

Examen op hoger niveau

Maar liefst 67 procent van onze leerlingen doet bij het examen één of meer vakken op een hoger niveau. Landelijk is dat percentage 10 tot 15 procent. De extra kennis en vaardigheden die je bij ons hebt opgedaan, staan ook vermeld op je diploma. Dat geeft jou weer de nodige voordelen bij je vervolgopleiding, want zo bewijs je dat jij bij sommige vakken al op een hoger niveau zit. Hadden we je al verteld dat vorig jaar 100 procent van onze leerlingen voor hun examen is geslaagd?

Almere College - Het Perron in het nieuws

Almere College – Het Perron nieuwe Kunskapsskolan Partnerschool

Nederland is een nieuwe Kunskapsskolan Partnerschool rijker: Almere College Het Perron in Dronten. Een VMBO-school die in Nederland gemakkelijk als boegbeeld zou kunnen dienen. Niet alleen omdat de school met anderen opereert in wat je een prachtig en modern ‘schoolverzamelgebouw’ kunt noemen.

‘Hier is wat je wél kunt het uitgangspunt’

‘Hier op Het Perron is wat je wél kunt het uitgangspunt, en niet wat je niet kunt.’ Elke leerling wordt intensief gecoacht (letterlijk elke week een sessie met een vaste coach), en gestimuleerd het beste uit zichzelf te halen en talenten zichtbaar maken door vakken op een hoger niveau te doen.

Coaching als opstap naar kansengelijkheid

Op het Almere College – Het Perron heeft elke leerling elke week gedurende de hele schoolloopbaan een coachgesprek met zijn/haar docent/coach. Deze school kan daardoor claimen elke leerling ook écht te zien en te horen. En aan te sluiten op wat zij nodig hebben.

Even voorstellen

Locatie