S04E01: Professor Eddie Denessen: huidige determinatie kun je niet van docenten vragen

Schoolpraat is een serie podcasts van de Kunskapsskolan Community Nederland. Waarin bestuurders, schoolleiders en docenten praten over gepersonaliseerd onderwijs en leerlingen optimaal voorbereiden op de snel veranderende wereld. Niet kijkend in een glazen bol maar met verhalen uit de dagelijkse praktijk. Want veranderen kan NU!

Wil je niets missen? Abonneer je dan gratis op onze podcast.

S04E01: Professor Eddie Denessen: huidige determinatie kun je niet van docenten vragen.

Determinatie en kansengelijkheid. Het is een thema waarover al jaren wordt gedebatteerd. Mede op basis van wetenschappelijk onderzoek uit binnen- en buitenland, dat veelal concludeert dat de Nederlandse praktijk – vroege determinatie in het twaalfde levensjaar – juist leidt tot kansenongelijkheid. Maar toch: VO-raad voorzitter Henk Hagoort moest kortgeleden nog – op de publieke tribune van de Tweede Kamer – tandenknarsend vaststellen dat de Nederlandse politiek kennelijk zo ver nog niet is.
Dus hebben we de ambitie opgevat om in Schoolpraat een ijkpunt te creëren. En met wie kun je dat beter doen dan met Professor Dr. Eddie Denessen, hoogleraar Onderwijs en Sociale Ongelijkheid aan de Radboud Universiteit in Nijmegen? In gesprek met Willemien Noordhof, Educational Director van Kunskapsskolan Nederland. Als eerste aflevering in een serie Schoolpraat edities in het nieuwe schooljaar, waarin we met een reeks wetenschappers praten over actuele en uitdagende onderwijsvraagstukken.

Deel binnen je eigen netwerk: