S02E06: Zelfregulerende leerlingen: wat is daar voor nodig?

Schoolpraat is een serie podcasts van de Kunskapsskolan Community Nederland. Waarin bestuurders, schoolleiders en docenten praten over gepersonaliseerd onderwijs en leerlingen optimaal voorbereiden op de snel veranderende wereld. Niet kijkend in een glazen bol maar met verhalen uit de dagelijkse praktijk. Want veranderen kan NU!

Wil je niets missen? Abonneer je dan gratis op onze podcast.

S02E06: Zelfregulerende leerlingen: wat is daar voor nodig?

Op het eerste gezicht lijkt het duidelijk wat onder zelfregulerend leren en Kunskapsskolan onderwijs wordt verstaan. Zowel vanuit het perspectief van de leerling als van de docent. Maar toch: dit geldt niet voor alle docenten. En ook is niet altijd helder welke tools kunnen worden gebruikt bij het ondersteunen van leerlingen om meer verantwoordelijkheid te nemen voor hun leerproces.

Daarom kijken we in deze Schoolpraat onder de motorkap. Wat is de definitie, wat is er nodig om het te laten werken en wat zijn de uitdagingen? Samen met twee specialisten: vanuit Londen Pritpal Chandan, docent scheikunde en Director of Curriculum Development bij Kunskapsskolan. En met Christa de Graauw, jarenlang leidend trainer & coach van docenten binnen Kunskapsskolan Nederland. En vanwege de deelname van Pritpal Chandan is deze Schoolpraat in het Engels.

Deel binnen je eigen netwerk: