S02E05: Promotieonderzoek: leiderschap bepaalt (in hoge mate) de kwaliteit van een school

Schoolpraat is een serie podcasts van de Kunskapsskolan Community Nederland. Waarin bestuurders, schoolleiders en docenten praten over gepersonaliseerd onderwijs en leerlingen optimaal voorbereiden op de snel veranderende wereld. Niet kijkend in een glazen bol maar met verhalen uit de dagelijkse praktijk. Want veranderen kan NU!

Wil je niets missen? Abonneer je dan gratis op onze podcast.

S02E05: Promotieonderzoek: leiderschap bepaalt (in hoge mate) de kwaliteit van een school

Het leiderschap van schoolleiders bepaalt in hoge mate de kwaliteit van een school en het onderwijs. Deze conclusie staat in het promotieonderzoek van onderwijs-wetenschapper Nicolette van Halem, waarop zij binnenkort aan de Vrije Universiteit Amsterdam hoopt te promoveren. Nicolette heeft hiervoor onderzoek gedaan in zowel Nederland als de Verenigde Staten. En de opbrengst daarvan is aanleiding voor twee Schoolpraat afleveringen. De eerste ging over leerling-motivatie en is op Spotify te beluisteren. Vandaag gaat het de vraag hoe je leiderschap binnen scholen optimaliseert.

We praten hierover met – natuurlijk – promovenda Nicolette van Halem zelf, met de schooleider Richard Gerding van het Dr. Nassau College in Norg en Gieten en met Duco Adema, bestuurder van de Cedergroep in Amsterdam – waar onder meer het Veenlanden College in Vinkeveen deel van uitmaakt. Klik hier om de podcast te beluisteren.

Interview met Daniel Hacking en Andrea Mendoza

Luister hier naar het volledige gesprek met de Amerikaanse schoolleider Daniel Hacking en bestuurder Andrea Mendoza, waarvan delen terugkomen in de podcast over Leiderschap.

 

Deel binnen je eigen netwerk: